Gluta White L-Glutathione

Glutathione Malaysia

Glutathione– Apakah kebaikannya?

Apa adalah Glutathione

Glutathione adalah molekul kecil mencukupkan tiga asid-asid amino, yang wujud dalam hampir setiap sel badan. Bagaimanapun, Glutathione, mesti dijanakan di dalam sel daripada pertandanya sebelum ia boleh bekerja dengan berkesan dalam badan.

Kehadiran Glutathione dikehendaki mengekalkan fungsi normal sistem imun. Ia diketahui untuk memainkan satu peranan kritikal dalam pendaraban limfosit (sel-sel itu yang menyelesaikan keimunan khusus) yang mana berlaku dalam pembangunan satu gerak balas imun berkesan.

Tambahan pula, sel-sel bagi hasil sistem imun banyak oxiradicals hasilnya normal mereka berfungsi, mengakibatkan dalam satu keperluan untuk kepekatan-kepekatan yang lebih tinggi antioksidan daripada kebanyakan sel. Glutathione bermain peranan genting dalam memuaskan hati keperluan ini.

Bagaimana untuk Membuat Glutathione Sepatutnya Dalam Badan

Terdapat beberapa cara sebuah badan boleh mengeluarkan glutation. Ia adalah benar ia mengambil 3 asid-asid amino untuk badan bagi mengeluarkan glutation tetapi badan-badan kita boleh mengambil makanan, giliran makanan kepada bahan bagi mengeluarkan 3 hendak asid-asid amino diperlukan bagi mengeluarkan glutation. Ini merupakan juga kaedah semulajadi untuk sebuah badan bagi mewujudkan glutation.

Seperti satu contoh, asparagus dan tembikai akan membuat Glutathione.

Dengan kesemua berita terkini itu mengenai Glutathione seperti satu antipengoksida juga sebagai sebahagian daripada sebab untuk pembangunan autisme itu, banyak tambahan adalah semena-mena memarahi Glutathione kereta.

White L-Glutathione bukan baru untuk Laman Web ini. Kami telah mencadangkan glutation sepanjang 10 tahun lepas bagi membantu individu-individu untuk meruncing psikotrofi ubat-ubatan.  Satu hal yang telah diabaikan oleh banyak masih peranan glutathione dalam hati serta peranan glutathione mengangkut toksin ke hati. Ada banyak lebih banyak daripada memiliki glutathione dalam sel. Whey protein yang disebutkan di halaman ini memang dibuat intraselular glutathione. Namun, seperti kebanyakan hal-hal lain dalam hidup, tidak semua hal yang sama. Ketika anda memerlukan glutathione intraselular dengan cepat, kaedah terbaik dan kaedah paling selamat adalah dengan whey protein. Kami telah meninjau penjualan atas whey protein. Satu whey protein berdiri begitu jauh di atas semua orang lain itu menakjubkan.

Biokimia dan Metabolism: Mengurangkan Glutathione (GSH) adalah tripeptide linier L-Glutamine, L-sistein, dan glisin. Secara teknikal NL-gamma-cysteinyl glutamil-glisin atau L-Glutathione, molekul mempunyai sulfhidril (SH) kumpulan di bahagian cysteinyl, yang bertanggungjawab atas yang kuat menyumbang elektron-watak. Seperti kehilangan elektron, molekul menjadi teroksida, dan dua molekul seperti menjadi disambungkan (dimerized) oleh sebuah jambatan disulfida untuk membentuk disulfida atau teroksida Glutathione Glutathione (GSSG). Linkage ini adalah reversibel tentang pengurangan semula. Glutathione berada di bawah kawalan ketat homeostatik intracellularly dan extracellularly baik. Sebuah keseimbangan dinamik dikekalkan antara GSH sintesis, itu kitar semula daripada GSSG / teroksida Glutathione, dan pemanfaatannya. Glutathione sintesis melibatkan dua dileraikan, enzimatik-reaksi yang dikendalikan menggunakan ATP. Pertama, sistein dan glutamik digabungkan oleh gamma-glutamil cysteinyl sintetase. Kedua, menggabungkan sintetase GSH gamma-glutamylcysteine dengan glisin untuk menghasilkan Glutathione. Sebagai peringkat Glutathione naik, mereka menyekat diri sintesis GSH lebih lanjut, jika tidak, ketersediaan sistein biasanya rate-menyekat. Puasa, malnutrisi energi protein, atau diet lain batas kekurangan asid amino sintesis Glutathione.

Glutathione kitar semula dikatalisis oleh disulfida Glutathione reduktase, yang menggunakan mengurangkan sejenisnya daripada NADPH untuk menukar kembali GSSG ke 2GSH. Kekuatan yang mengurangkan askorbat Glutathione membantu mengekalkan sistemik. Glutathione digunakan sebagai kofaktor dengan (1) beberapa enzim peroksidase, mendetoks peroksida yang terhasil daripada serangan radikal oksigen dalam molekul biologi; (2) transhydrogenases, untuk mengurangkan pusat dioksidakan tentang DNA, protein, dan biomolekul lainnya, dan (3) Glutathione S-transferases (GST) untuk konjugasi Gluathione dengan zat endogen (misalnya, estrogen), elektrofil eksogen (misalnya, årene oksida, tak jenuh carbonyls, halida organik), dan pelbagai xenobiotics. Aktiviti GST rendah boleh meningkatkan risiko untuk penyakit-tetapi secara paradoks, beberapa konjugat Glutation juga boleh beracun. Lompat serangan oleh radikal bebas dan oksidaan lain agen juga boleh menguras Glutathione. Glutathione yang homeostatik kitaran Redoks upaya untuk menjaga Glutathione repleted seperti sedang dikonsumsi. Bilangan yang boleh diperolehi daripada makanan yang terhad (kurang daripada 150 mg / hari), dan penyingkiran oksidaan boleh melebihi sintesis. Hati adalah Glutathione terbesar reservoir. Sel yang mensintesis parenkim GSH untuk P450 konjugasi dan pelbagai keperluan metabolik-maka GSH eksport sebagai sumber sistemik SH-mengurangkan tenaga. Glutathione dilakukan dalam hempedal ke lumen usus Kompartemen. Epitelium tubul ginjal, lapisan usus dan paru-paru mempunyai aktiviti P450 substansial dan sederhana Glutathione kapasiti untuk eksport. Glutathione setara beredar di dalam darah didominasi sebagai sistin, yang teroksida dan bentuk lebih stabil sistein. Sistin import sel dari darah, menukar kembali ke sistein (mungkin menggunakan askorbat sebagai kofaktor), dan dari situ mensintesis GSH. Sebaliknya, di dalam sel, Glutathione membantu mengurangkan teroksida kembali bentuk-antioksidan lain seperti askorbat dan alfa-tokoferol.

Mekanisme Tindakan: Glutathione adalah sel yang sangat penting protectant. Lompat memuaskan hidroksil reaktif radikal bebas, oksigen lainnya berpusat radikal bebas, dan radikal berpusat pada DNA dan biomolekul lainnya. Glutathione adalah protectant utama kulit, kanta, kornea, dan kerosakan retina terhadap radiasi dan lainnya P450 asas-asas biokimia detoksifikasi dalam hati, ginjal, paru-paru, usus, epitel dan organ lainnya. Glutathione merupakan kofaktor penting bagi banyak enzim yang memerlukan tiol -mengurangkan setara, dan membantu menjaga sensitif Redoks-tapak aktif enzim yang diperlukan negara berkurangan. Kumpulan yang lebih tinggi tiol sistem sel, yang metallothioneins, thioredoxins dan protein regulator redoks pada akhirnya ditetapkan oleh tingkat Glutathione-dan GSH / GSSG Redoks nisbah. GSH / GSSG keseimbangan sangat penting untuk menstabilkan homeostasis-biomolekuler bimbit spektrum, dan memudahkan kinerja dan kelangsungan hidup sel. Metabolit glutathione dan juga interface dengan energetika dan neurotransmiter sintesis melalui beberapa jalur metabolisme penting. Glutathione ketersediaan turun-menetapkan pro-inflamasi dan potensi leukotrienes eikosanoid lain. Baru-baru ini menemukan metabolit S-nitroso, dihasilkan in vivo daripada Glutathione dan NO (nitrik oksida), Glutathione kepelbagaian lebih lanjut kesan pada metabolisme.

Glutathione Digunakan dalam Berbagai Penyakit Syarikat: • Parasetemol ALS • Toksisitas • Alzheimer's • ASD (Autism Spectrum Disorder) • Kanker • kelelahan kronik • PPOK • cystic fibrosis • Diabetes • Heavy Metal Toxicity • HIV • Penyakit Huntington • Penyakit Lyme • Multiple Sclerosis • Parkinson Penyakit • Stroke

Advertisements

Tags: , , , , ,


%d bloggers like this: